kop_arches2.jpg


Jasper II, 20, 21 en 22 juni

Omdat het ons nog goed bevalt in Jasper en we uit ons appartement moeten, verkassen we naar de buren waar we ook voor drie dagen een appartement hebben gehuurd. Inpakken en wegwezen blijft heel leuk.

Lekker weg en weer nieuwe dingen, ook al is het maar een huis verder. Prachtig weer en daar genieten we van door buiten op de veranda koffie te drinken. Wat boodschappen doen, Jasper weer wat wiskunde laten doen (wat een strijd elke keer), internetten en voetbal kijken.

 

Je wordt op het laatst een beetje immuun voor alle mooie watervallen, bossen, bergen enzovoort. Gisteren waren we bij een hele mooie waterval van wel 23 meter hoog, maar eigenlijk hadden we niet eens veel zin om het te bekijken. Uiteindelijk wel gedaan en het is ook echt prachtig; met wat een geweld dat water naar beneden stort. Dus vandaag houden we maar een beetje een relaxdag en gaan we niet echt op pad naar iets. De kids hebben hier een reuzetrampoline, tv en computer, dus ze willen het liefst de hele dag in het huisje blijven. Ook favoriet is de hoogste toren bouwen van dominostenen, die dan met een donderend kabaal omvalt.


Toch nog wat tochtjes in de omgeving ondernomen, zoals naar de hot springs (heetwater bronnen). Snikheet water van zo’n 40 graden. Onderweg zien we vier beren, waaronder een paar grizzlyberen. We staan een tijd langs de kant van de weg om ze te bekijken en foto’s te maken.

Ook zien we berggeiten, elk en bighorn schapen. Dieren spotten is wel het allerleukste wat er is. Iedereen zit op het puntje van de stoel en bij elke prullenbak langs de kant van de weg roept Axel dat hij een beer ziet.

Totdat een van ons er echt een ziet, dan heb je helemaal zo’n hypergevoel van wauw!

back top