kop_capital_reef3.jpg


Yellowstone - 3 t/m 5 juli

Lekker uitgeslapen tot circa half negen en daarna met zijn allen gaan ontbijten. Hartstikke leuk: cornflakesautomaten, wafelbakmachine, omelet in de magnotron, toast of muffins.

 

Heel praktisch en lekker. Ak moet eerst nog wat Voskotan zaken regelen en de kids kijken televisie. We reserveren een plaats op de camping in Yellowstone en rond elf uur vertrekken we.

 

We stoppen al snel om weer een nieuwe voorraad eten in te slaan, te pinnen en de olie bij te vullen. Rond 2 uur arriveren we in Yellowstone.

Wat een mooi park! We rijden een eindje en bekijken bij Mamoth de hotsprings met een soort kalkrotslandschap. Nadat we bij Sheepeatercliff een picknick en Jasper een klimpartij hebben gehouden bekijken we de Norrisgeiser. Daar wandelen we een paar uurtjes rond en vooral de 'stoomboot' die om het kwartier een enorme straal (4 a 5 meter) water en stoom spuit is mooi om te zien.

 

We zien op weg naar de camping een bever langs de oever van een meer. Gelijk een hele opstopping van mensen die allemaal foto's willen maken. Even later zien we een heel grote kudde bizons, met weer een hele verkeersopstopping. Het zijn wel een paar honderd bizons. Een deel staat links en rechts rustig te grazen en een paar steken heel rustig over naar de andere kant van de weg. Wat een mooi schouwspel. Het zijn prachtige beesten om te zien; een machtige kop, bos haar en horens, vogeltjes op hun rug.

 

Heel hongerig vervolgen we uiteindelijk onze weg naar de camping. Snel tentjes opzetten, matjes, slaapzakken en spullen uitladen en dan eten koken. Rond half negen zitten we aan een heerlijk maaltje van rijst, bloemkool en natuurlijk hamburgers. Kersen van 13 dollar als toetje. (Beetje in de prijs vergist. )

 
4 juli:
Ons favoriete begin van de dag; rustig opstaan, ontbijten, kopje koffie en lekker beetje rondklungelen. De kids slapen een beetje uit; Wessel kruipt om half tien uit zijn slaapzak en Jas en Lot volgen om tien uur.
Na hun een stevig ontbijt gegeven te hebben gaan we weer op pad. We gaan richting Canyon Village om Artist Point te bekijken. Het is al aardig warm, maar de Artist Point (een canyon, soort kloof) is werkelijk prachtig. Bruin, roze en wit gekleurde rotsen, heel steil, met aan het begin een waterval die eindigt in een enorm diepe kloof ver beneden met een wild stromende rivier. Je kunt er wel uren naar kijken.
 
We bekijken de kloof ook nog eens stuk lager. Eerst even een verhaaltje van de ranger gehoord en daarna een eindje wandelen langs de kloof. Na dit eerste mooie uitstapje vervolgen we onze weg in noordelijke richting. We genieten van het geweldige uitzicht onderweg, het verveelt geen moment. Valleien, bergen, bossen, soms verbrandde bomen, die nog een restant zijn van de grote brand die hier in 1988 heeft gewoed.
 
 
We letten goed op of we nog dieren zien en ja hoor, even later zien we een coyote. We stoppen snel en staan heel stil langs de kant van de weg. Al snel volgen nog wat auto's die ook stoppen om te kijken. We zien hoe de coyote oversteekt, in het heideachtige landschap een vogel vangt en lekker oppeuzelt. Wauw!
 
 
We stoppen zoveel mogelijk om te kijken en te wandelen. Bij de Petrified Trees houden we een picknick en als we weg gaan zien we twee beren. Dus snel weer auto de aan de kant van de weg gezet en kijken naar de beren. Axel probeert ze te fotograferen en gaat een stukje dichterbij. Als we even later in de auto zitten, draaien de beren zich om en zijn in een paar tellen op de plek waar Ak net stond. Ahum, het blijven wel wilde dieren.
 
Bij de General Store gaan we hot dogs eten als avondeten. Jasper en Wessel kopen nog een t-shirt en Charlotte een sweatshirt. Als we ten slotte weer bij ons tentje aankomen is het al donker.
 
 
5 juli:
Zelfde ritueel. Relaxed begin van de dag. Even melk halen in het winkeltje in de jachthaven, iets verderop. Pannenkoeken, koffie en wiskunde voor Jasper. Alhoewel het even duurt voordat hij aan de slag kan, omdat hij in de wasbak zijn contactlens heeft verloren.  Na een heel gedoe, Ak moet de zwanenhals demonterern,  vindt hij hem weer terug. Ak helpt nog een paar dames in nood, die niet weten hoe ze de tent moeten opzetten.
 
Vandaag gaan we in westelijke richting, we rijden rustig en stappen af en toe uit om een uitzicht te bekijken of een korte wandeling te maken. We bekijken vandaag ook de beroemdste geiser van Yellowtone: de Old Faithfull. Het is wel grappig om te zien; er zijn een hele rij bankjes rond de geiser gemaakt, het lijken wel tribunes en met een marge van tien minuten kan men precies voorspellen wanneer de geiser gaat spuiten.
Dus keurig op tijd zitten we (en we zijn weer niet alleen) helemaal vooraan en het is inderdaad leuk om te zien. We eten vandaag weer bij de General Store, want het is alweer laat geworden.

back top