kop_hazelton.jpg

Black Hills (Dag 5, woensdag 11 juli)

 De wind die gisteravond zo hard had gewaaid was nog steeds niet gaan liggen. Met grote moeite kroop ik uit mijn tent omdat het toch te warm binnen werd en omdat het mij verzocht werd. Na een ontbijtje van brood met gebakken ei (yammm) braken ( ik wou eerst broken typen, het is toch broken? Ik brook de tent af, wij broken de tent af, hmm) we de tenten af,

 door de erge wind lukte het niet om de tent van Jasper en mij op te vouwen en drukten we die dus maar gewoon erin. Na even snel nog ijs te hebben gehaald bij het tankstation (gewoon ijsklontjes, we hebben een soort koelbox van piepschuim, niks bijzonders, maar Jasper’s medicijnen moeten koel blijven, en zo hebben we ook minder lauw eten ;D) reden we Badlands uit en gingen we op weg naar Black Hills! Het grappige hier is dat ze allemaal witte reclameborden hebben voor hun winkels, en op sommige staan hele grappig teksten, bij het tankstation stond bijvoorbeeld: ‘Monsters on sale’ en bij een motel langs de weg stond er ‘ Imaginary friends stay free’!

Black Hills heeft veel meer groen en bossen dan BadLands (wat ook niet zo moeilijk is) daardoor is het ook meteen al een stuk koeler, alsnog ver achterin de 20 graden, maar je hoort zeker niemand klagen. Onze camping ligt ook heel mooi midden in het bos en aan de rand van een meer. De jongens daar natuurlijk ook meteen in zwemmen. Ik ga morgen ook zwemmen, vandaag bleef ik nog even droog omdat ik mee boodschappen wou doen (dat is hier toch wel een happening). De hele rit naar de winkel toe, die volkomen onvindbaar was, we hebben uiteindelijk meer dan een uur rond gereden voor dat we hem vonden werd mij verteld, heb ik ook geslapen, erg charmant met mijn mond wagenwijd open. Dat moet erg leuk zijn geweest voor de omstanders aangezien mijn raam even wagenwijd openstond als mijn mond. Toch lekker dutje. Bij de winkel sloegen we weer een mooi voorraadje in en als avondeten hadden we oa een hele kip gekocht!!! (kant en klaar). De winkel naast de supermarkt was een vanalles winkel en daar had mijn pa ook nieuwe gasbussen gekocht voor onze kookpit en ook een hengel, die in de aanbieding was. Terug bij de tent had ik genoeg van het niet douchen en besloot ik maar even initiatief te nemen. Met een bakje water en een washandje ging ik aan de slag met mijn benen, waar ondertussen al een mooi vachtje op was gekomen. Het resultaat was niet veel beter dan hoe ik begonnen was, maar het was in ieder geval een minder harig en zacht resultaat.

De jongens nog even zwemmen en dat was natuurlijk de perfecte gelegenheid om de hengel uit te proberen. 3x had ik beet!! 3x een mooie bos wier. Inmiddels had ik al enorme honger gekregen en daarom ging ik terug naar de tent om alvast te beginnen met de aardappels schillen (want niemand had daar echt zin in). Ons avondeten was: broccoli, gebakken aardappeltjes en de overheerlijke kip. Ik mocht hem helemaal uitplukken, jummiieee. Ik had me trouwens bij het wegvissen van een aardappel tussen het fornuis nog vies gebrand. Gisteren was ik tijdens het wandelen, het laatste stukje, toen ik naar beneden van de trap sprong, nog pijnlijk op me kont gekletterd. Ik sprong van de trap op de steentjes, die blijkbaar allemaal los waren en gleed voluit op m’n billen de bosjes in. Erg fijn!
Na het eten schoten we nog wat met wessels katapult en wierpen we nog wat met de hengel. En er werd voor de eerste keer in de vakantie een ouderwets spelletje rupsen gespeeld. De deelnemers trekken dan een slaapzak over hun hoofd en het rupsen kan beginnen. De lucht begon trouwens langzaam erg donker te worden en er klonk harde onweer, het duurde ook niet erg lang voordat het begon te regenen. Ik rennen met die spullen heen en weer zodat niet alle spullen nat zouden worden. Maar nu zit ik lekker droog op een stoeltje in de tent van m’n ouders en wessel, ’t is 5 over 9 en ik denk dat ik zo lekker naar bed ga. Ik was zo moe vanmiddag, ik had wel alle energie vanavond, maar een keertje op tijd naar bed kan ook geen kwaad. Bis morgen leute!!!!

usa-2012-badlands-black-hills-049.jpg

back top