kop-vci.jpg

Capitol Reef (Dag 21, vrijdag 27 juli)

Aangezien dit een prachtige camping was wouden we graag verlengen. Helaas kon dit niet omdat alles gereserveerd was en er ook geen afmeldingen waren. Dus vandaag zouden we weer op pad gaan. We konden of 10 minuten rijden, of weer 5 uur. We wouden eerst even langs onze buurcamping kijken of dat ook wat was. Dat hebben we uiteindelijk toch niet gedaan omdat we het allemaal niet nodig vonden werd het weer 5 uur rijden

(Ik bedenk me trouwens nu dat we vandaag in de file stonden, niet gisteren). We gingen op weg naar Capitol Reef, alweer hadden we onze planning veranderd. We wouden eerst naar de Grand Canyon gaan, maar daar waren we al geweest (niet dat dat uitmaakt), maar het was daar momenteel erg heet, te heet om eigenlijk wat te kunnen doen en dan had het niet heel erg veel zin. Dus Capitol Reef werd het.

Hier waren we ook al eerder geweest, we namen zelfs exact dezelfde camping, maar deze camping, hij is mijn favoriet tot nu toe. Zo ontzettend mooi, het park is een oase midden in de woestijn (letterlijk). Het is hier zo mooi, tot nu toe weet ik dat ik alle natuur al prachtig heb genoemd (wat het ook gewoon is), maar dit is toch wel mijn favoriete natuur. Heel mooi licht groen omgeven door rood en bruin. Het is ook zo raar dat te midden van alle droogte zo’n mooi groen stukje is. Alles draait hier ook om water, dat heeft het altijd al gedaan werd ons verteld. 3 jaar geleden waren we ook hier al, hier hadden we toen onze vakantievriendjes ontmoet, Irma en Jeroen. En ik herkende ook een paar dingen, maar het is hier zoveel mooier dan ik me herinnerde.

Na de tent op gezet te hebben wou Jasper erg graag klimmen/wandelen. Ik vond het eigenlijk wel prima om even bij de tent te zitten (wat onze camping is echt goddelijk) en mijn boek te lezen, dat gaf mij even het ultieme vakantiegevoel. We besloten eerst eten te koken (mijn ouders dan) en na het eten een klein stukje te lopen. Ik kon even fijn lezen en ik kan zeggen dat ik ook totaal verdiept in mijn boek was.

Na het eten wou mijn moeder opzoek naar een winkeltje waar ze vorige keer zo’n fan van was. Die vonden we op de heen weg niet (terug weg wel, we waren er blijkbaar gewoon langs gelopen). Ik vroeg bij een heel mooi plekje of ik bij een bankje mocht gaan lezen (ik had mijn boek mee :P) en dat mocht, de rest ging even bij het riviertje kijken. Iedereen deed wat wat hij leuk vond.

Bij de tent speelden we nog een spelletje (naam plaats land dier ding) en ging iedereen op tijd naar bed. In de tent las ik het laatste hoofdstuk van mijn boek (jawel nu alweer uit :P) en ging ik ook slapen.
 

back top