kop-vci.jpg

Capitol Reef (Dag 22, zaterdag 28 juli)

 We werden weer wakker in de schitterende omgeving van Capitol Reef. Wat trouwens hier erg luxe is, is het toiletgebouw. Die van ons is volgens mij namelijk net nieuw, een keer wat anders dan een gat in de grond ;P. Aangezien we gisteravond vooral wat gelummeld hadden gingen we vandaag een stevige wandeling maken, er werd aangeraden om op de wandeltocht zo’n 3 liter mee te nemen per persoon, dat vonden wij nogal overdreven dus we namen 2 liter in totaal mee.

 Over de bergen heen zouden we een hike lopen. Helemaal een wandeltocht naar Jaspers smaak (iedereen zijn smaak ook wel) met heel veel klim mogelijkheden. Maar allereerst een lunch bijeen schrapen. Aangezien we nu wisten waar het winkeltje zat gingen we daar naartoe. Ze hadden de meest verrukkelijke dingen daar, van taartjes tot frisdrank. We kochten een brood, een gebakje en een taartje voor onderweg.

De tocht was werkelijk waar prachtig. We liepen (en klommen veel) naar de u-24 dat was een snelweg (waar je nauwelijks iets van merkte hoor). Dat was ons eindpunt waar we pauze konden houden en dan weer terug zouden lopen. Na de eerste grote helling hebben te beklommen hielden we pauze en smikkelden we van het taartje (die moest niet te lang in de rugzak blijven want dan werd hij geplet). Het taartje was echt DELICIOUS, echt heerlijk, we hebben er allemaal ontzettend van genoten, kruimeldeeg met een vulling van allemaal bessen en vruchten.

Zoals ik al zei, de tocht was echt prachtig! Het leek weer buitenaardsachtig gebied. Waar onze camping zo groen was, waren we hier omgeven door rode rotsen en woestijnplanten. We zagen ook veel hagendissen. Het was 1,7 mijl lopen, wat helemaal niet veel leek. Maar de tocht begon al stijl omhoog, en daar krijg je het wel warm van! Er was onderweg ook nog een uitkijkpunt, maar we besloten die even te laten voor wat het was en op de terugweg even te kijken. Na wat klimmen en klauteren en behoorlijk wat zweet en wat zere voeten kwamen we bij het eindpunt.

Bij ons eindpunt begon een andere trail, die was ook erg mooi, maar iedereen was dorstig (het was misschien toch wel handig geweest om die 3 liter per persoon mee te nemen :P) en hongerig (ik niet zo erg) dus we hielden even pauze. Nadat iedereen even wat had kunnen eten, ik had heel tactisch een appel genomen, goed voor de dorst en stilt de trek, gingen we bij het riviertje kijken dat er langs liep. Vanwege de warmte duurde het ook niet lang voordat we in het water lagen. Behoorlijke verkoeling. Toen iedereen uitgespetterd was werd er bij het picknickplaatsje nog wat eten voor de jongens gemaakt. Ik bleef naast het riviertje met wat zand spelen. Toen ik werd gefloten om te komen had ik wel erg dorst. Ook had ik een beetje hoofdpijn, maar dat had ik al aan het begin van het eten al. Mijn vader gaf de zon de schuld, dat ik niet zo slim was geweest om in de zon te blijven zitten, dat was het volgens mij niet.

Toen iedereen een beetje uitgerust was begonnen we aan onze terugtocht. Het begon weer flink stijl omhoog, waar ik net nog zo makkelijk naar beneden rende had ik het nu binnen no-time alweer snikheet en had ik behoorlijk last van mijn hoofdpijn, misschien toch niet zo slim om in de zon te zitten ja. Maar we klommen allemaal stevig door en eenmaal over het hoogste punt heen viel het reuze mee. Jasper wou graag nog wat klimmen dus dat deden we toen ook. Echt perfecte klimrotsen zijn dit allemaal. Zoals vaak leek de terugtocht veel sneller te gaan dan de heenweg. De helling die we als allereerste hadden moeten beklimmen werd nu de route voor een wedstrijdje rennen wie het eerste beneden was. Jasper won.

Bij de camping aangekomen liet iedereen zich eerst vollopen met water, we hadden toch echt te weinig mee genomen, maar dat merk je onderweg altijd pas.
Na even weer te hebben uitgerust gingen we richting het stadje Torrey. Daar konden we wat echte boodschappen doen zoals het avondeten en kon mijn vader wat internetten. Internet vonden we niet zo snel maar uiteindelijk hadden ze bij een motel wifi. Toen we met zijn allen in de auto zaten te wachten liep een vrouw langs die vertelde dat door de regen de rivier was overstroomd. Wij natuurlijk snel uit de auto en allemaal daar kijken. Wat we zagen was echt immens. Met zo ontzettend veel kracht raasde het (modder)water langs. Raar te bedenken dat dit kwam doordat een paar kilometer verder op het geregend had (hier was het nog deels droog gebleven).

Weer terug bij de camping werd het avondeten gekookt. Er kwam nog een ranger langs om te vragen of wij naar het rangerprogramma ’s avonds wouden gaan, dat leek ons wel leuk. Na het avondeten reden we een stukje in de auto (nou eigenlijk reed Jasper). Echt schitterend landschap met een schitterende zonsondergang, door de zon kreeg alles een bijzondere kleur. Na het autoritje was het al ’s avonds laat en waren we nog net op tijd voor het rangersprogramma. Daar werden we bijna weg geblazen vanwege de heftige wind en het was ondertussen ook al flink begonnen met stormen, bliksem en onweer met dreigende donkere wolken. Toen het programma voorbij was (wat erg interessant was trouwens, over hoe je je moet gedragen en de natuur moet behandelen) gingen we ook vlug terug naar de tent. Snel naar bed ook zodat het lekker warm was.

back top