kop_arches1.jpg

Denver (Dag 16, zondag 22 juli)

 Vandaag stonden we echt vroeg op zoals voorgenomen, om 10 over 7 was iedereen al bezig met de tenten en het ging allemaal verbazingwekkend snel, rond kwart voor 8 waren we al helemaal klaar om te gaan en begonnen we onze 6 uur durende autorit naar Denver. Allereerst moesten we wel ontbijten! Wat we nog niet hadden gedaan, mijn ouders hadden het idee om even snel een broodje bij de subway te halen, omdat dat wel zo gemakkelijk was.

Maar de subway was nog dicht en toen we verder reden zagen we geen eetgelegenheid meer. We waren nog wel even gestopt bij een tankstation, maar daar hadden ze alleen maar de mega vette (vet in deze zin als ongezond) donuts en muffins die we in ons eerste motel ook hadden gehad. Grote vreugde voor de jongens want ze hadden die overheerlijke goedkope knotsen van waterijsjes, ik vind ze ook erg lekker, maar ik had het zo koud (ja echt gek, hoe de temperatuur kan verschillen op een dag) dat ik het afsloeg. Wel kreeg ik lekkere warme chocomelk uit een automaat waar ik mijn mond aan brandde :P.

Uiteindelijk zijn we maar weer ouderwets gestopt langs de weg en gaan picknicken (wel bij een picknick area hoor ;P). Nadat iedereen een bodempje in zijn maag had gingen we weer verder op weg. Ik was behoorlijk moe dus het duurde niet lang meer voordat ik weer met mijn mond wagenwijd open aan het snurken was.

Uiteindelijk viel de autorit nog best mee, al was ik wel echt ontzettend gaar op het laatst en dreef ik zowat van mijn stoel af omdat de temperatuur nu behoorlijk was gestegen, het was inmiddels al 96 F (wat volgens mijn berekeningen 38 graden moet zijn…. Zo warm?!). Na de lunch en wat informatie te hebben verzameld moesten we nog zo’n anderhalf uur rijden naar Denver. Kippeneindje!

Allereerst keken we (natuurlijk) bij een Super8, maar die vroeg belachelijk veel voor een kamer en volgens mijn ouders zag het er binnen allemaal behoorlijk smoezelig uit. Beetje jammer Super8!!! Maar het was misschien maar goed ook dat we daar niet naar toe zijn gegaan, want het hotel waar we nu in zitten! Petje af hoor. Het is eigenlijk een inn, maar het ziet er echt uit als een hotel, supermooi en bovendien heel wat beter dan de Super8, we hebben zelfs een ontbijtje (as much as you can eat ;P). En dan geen donutontbijt maar een normaal breakfast.

En zo raar, echt overal waar wij komen/naartoe gaan zijn aanslagen en schietpartijen. Toen in Indonesië waren wij in een restaurant eten en later die avond (wij aten laat in de middag/begin avond) werd het hotel dat bij dat restaurant hoorde deels opgeblazen door een bom, vorig jaar wouden wij naar Oslo gaan, diezelfde dag schoot Breivik iedereen neer, uiteindelijk zijn we daar dus ook niet naar toe gegaan en nu zitten wij in Denver en is daar weer iemand geweest die iedereen heeft neergeschoten bij een bioscoop. Echt te bizar.

Na al het vuil van me te hebben losgeweekt in bad en uitgebreid te hebben geluierd had iedereen eigenlijk wel zin in avondeten, het was ook al bijna 7 uur. Na (veelste veel volgens wat bronnen) rond te hebben gelopen in het stadscentrum (waar we natuurlijk eerst naar toe moesten rijden want niets is hier op loop afstand), eindigden we bij een chinees. Erg mooi restaurant en het eten zag er ook goed uit. Ook gek trouwens, ze dragen hier op de fiets wel een helm, maar rijden gewoon zonder wat dan ook in een korte broek alleen op de motor…..

Wel grappig, ik had slawraps als voorafje besteld, dus ik verwachtte gewone wraps met sla en kip, maar het was de sla die je als wrap gebruikte. Dat vond ik wel origineel bedacht. Het eten smaakte allemaal prima en we zaten toen we klaar waren (wat rond een uur of 10 was, we eten tegenwoordig behoorlijk laat steeds) proppie vol. Dat kon misschien deels door het drinken komen. Onze bedienster was niet onaardig ofzo, maar wel een beetje raar. Zo zette ze steeds maar weer nieuw drinken bij ons neer zodat Wessel, Jasper en ik op het laatst 9 7ups hadden gehad als het niet meer zou zijn. Aan mijn vader vroeg ze of hij nog een biertje wou, hij sloeg dat af. Waarop ze vervolgens weer met sprite aan kwam lopen en ook een biertje, want moeilijk een refill kon zijn. Ze was ook steeds weer vliegensvlug weg zodat we niks konden zeggen, mijn vader dus maar een andere ober aantikken dat hij geen biertje had besteld. De ober verontschuldigde en zei dat hij ervoor zou zorgen dat het niet op de rekening kwam maar dat mijn vader wel gewoon het biertje mocht houden. Even later kwam onze vrouwelijke ober weer aanzetten en vertelde dat ze meende dat ze dacht dat mijn vader ja had gezegd en het biertje weer mee nam. (Die mon dad aan Jasper had gegeven en die er net een slokje uit had genomen…) Zoals ik al zei, ze was niet echt onaardig ofzo, maar wel gek, afstandelijk en het was allemaal nogal raar. Wel overheerlijk gegeten hoor! Ik had fijn spicy chicken genomen en we hebben een doggybag mee naar huis.

Nu lig ik in mijn overheerlijke comfortabele bedje, want stiekem vind ik dit toch allemaal heel fijn. Badkamer en bed :P. Even weer opladen. Net mijn mailtjes gecheckt en ik ga nu maar aan de slag met mijn stukje site ;D. Hopelijk lezen jullie nog mee en vinden jullie het ook leuk! Trouwens, je kan ook altijd wat in het gastenboek schrijven, ook leuk! Groetjes!!


Oh ps. Ik was mijn camera hier vergeten, maar van onze goede camera staan nu ook alle foto’s erop, moet je maar even bij *Foto’s* kijken op de site, echt erg leuke foto’s! Met een klein stukje commentaar van mijn vader ;)

 

back top