kop_monument_valley.jpg

Grand Teton (Dag 13, donderdag 19 juli)

 Vanochtend was ik vanwege de kou al erg vroeg wakker. Toch ben ik blijkbaar uiteindelijk nog in slaap gevallen want om half 10 werden Jasper en ik wakker gemaakt. Het lukte voor de eerste keer om de tent helemaal perfect in het hoesje te krijgen! (tjah je ziet meteen verschil met een jaartje ouder he ;P) En om 11 uur waren we bepakt en bezakt en klaar om te vertrekken! Weer een goddelijk weertje onderweg.

Al snel waren we in Grand Teton (slechts een uurtje rijden) om in de rij te staan om het park in te kunnen. Binnengekomen gingen we meteen op weg naar een camping. Prachtige camping, erg mooie plekjes, maar helaas zat hij al vol. Wij dus snel op weg naar de volgende camping, we waren eigenlijk ook wel te laat vertrokken. Ook bij de volgende camping hadden we alle plekjes afgespeurd, maar ook deze zat helaas vol. Toen werd de kaart er maar bij gepakt, er bleek net buiten Grand Teton NP (National Park) een camping te liggen die redelijk groot was en waar bijna altijd plek vrij was.

Op weg naar de camping was er langs de brug een enorme opstopping. Ik opzij kijken en warempel, er lag een eland! Dat is echt heel erg bijzonder, dit was de eerste eland die ik ooit gezien heb. Zelfs in Canada hadden we geen elanden gezien, terwijl er daar wel erg veel zijn. Toen wij langs de kant stopten en ook naar de brug toe liepen bleek het geen één eland te zijn maar twee! Lucky us, paar mooie foto’s gemaakt en weer verder op weg.
Bij de camping aangekomen en hadden ze inderdaad een plekje vrij voor ons. Prachtige camping, met zowaar stromend water!!! Wij hadden de extreme luxe om zelfs doortrek toiletten te hebben! De camping lag ook dicht bij een riviertje, maar die hadden we nog niet gezien. Tenten neerzetten en even lunchen. Hier moest alles wel weer bear-prove zijn. Dus niks buiten laten liggen en absoluut geen voedsel rond laten slingeren. Nadat alles klaar was gingen wij opzoek naar het riviertje. Door de bushbush heen kwamen we bij een pracht plekje uit. Er was wel erg veel stroming in de rivier, maar wij zaten precies in een inhammetje waar je kon zwemmen. Dat deden we ook voor de rest van de middag, het water was ook niet zo vreselijk koud als we gewend waren.

Na het zwemmen had iedereen berehonger gekregen, dus snel eten koken. Simpel maaltje van rijst, bloemkool en ei. Na het eten gingen we een stuk rijden om dieren te spotten. We zagen meteen de camping uitgekomen een hert (inclusief gewei!). Verder nog wat rondgereden en genoten van de mooie omgeving. Mijn vader had nog internet nodig voor wat sites dus we gingen nog langs het dorpje. Het duurde allemaal wat langer, maar we zaten bij een heel leuk cafeetje/restaurantje. Aangezien de jongens erg honger hadden gekregen bestelden we een mini pizzaatje die overheerlijk bleek te zijn. We hadden meteen ons eettentje voor morgenavond gevonden!

Terug bij de tent plofte ik meteen doodop op bed om bijna meteen in slaap te vallen.

Xx

yellowstone-grand-teton-067.jpg
yellowstone-grand-teton-068.jpg
yellowstone-grand-teton-069.jpg
yellowstone-grand-teton-070.jpg
yellowstone-grand-teton-071.jpg
yellowstone-grand-teton-072.jpg
yellowstone-grand-teton-073.jpg
yellowstone-grand-teton-076.jpg
yellowstone-grand-teton-074.jpg
yellowstone-grand-teton-075.jpg

back top