kop-vci.jpg

HiepHiepHoera, dag 25 dinsdag 31 juli

Hiep Hiep Hoera! Vandaag is Wessel 9 jaar geworden! We waren (Wessel en ik) al vroeg wakker, ik had vreselijk slecht geslapen, Wessel woelt erg in zijn slaap en daar was ik steeds de dupe van, ik werd geschopt en geslagen in mijn slaap.

Ook Jasper werkte mee door de deken naar zijn kant toe te trekken waardoor ik uiteindelijk een stukje deken over had kleiner dan Tarzan’s ondergoed. Maar om 7 uur kon ik toch echt niet meer slapen en ook Wessel was vanwege enthousiasme van zijn verjaardag al wakker. Dus toen slopen we allebei de kamer uit naar de kamer van mijn ouders. Die waren toen nog aan het slapen (foutje van mij, ik meende dat die al wel wakker zouden zijn). Maar al snel werd Wessel gefeliciteerd en kreeg Wessel zijn 1e cadeautje (van mij, lego). Jasper werd om half 9 ook wakker gemaakt toen Wessel echt niet meer kon wachten. Vervolgens allemaal klaar gemaakt voor het ontbijt en op naar het buffet!

Het buffet was grandioos. Er was zoveel keuze dat ik moeite had om te besluiten waar ik zou beginnen. Uiteindelijk werd het worstjes met gebakken aardappeltjes, een wafel met slagroom en chocomelk (rare combinatie ik weet het). Nadat iedereen meerdere malen zijn bord vol had geschept en meer dan vol zaten was het tijd voor de was! Wederom hadden we een enorme stapel wasgoed. Mama zou bij de laundrette blijven en wij zouden naar de overkant gaan waar een soort grote van alles winkel was.

Bij de grote van alles winkel stopten we bij de kleding/schoenen afdeling, waar ik allerlei schoenen aanpaste, maar helaas ik was mijn portemonnee vergeten. Toen we via een zijuitgang de winkel verlieten kwamen we in een enorm winkelcentrum terecht. Allereerst wat eten, uiteraard chinees. Toen mocht ik de geweldige winkels bekijken, ze hadden echt hele leuke dingen en hele leuke schoenen. Ik wou wel graag een paar sandalen (niet zulke teva maar een soort indianen/gladiator sandalen) maar helaas ik had mijn portemonnee niet bij me. En ondanks dat de jongens heel geduldig waren is het toch anders om in je eentje snel de winkels af te speuren. In mijn gedachten had ik dat we later wel terug konden komen met momsie. Helaas gebeurde dat niet, maar ach het zijt zo.

Nadat de was was gedaan gingen we opzoek naar een supermarkt om inkopen te doen voor Wessels verjaardag. Hij had allemaal spelletjes bedacht met mama en die zouden we dan in het hotel gaan doen.
De spelletjes waren erg leuk om te doen. Eerst moest je met een blinddoek snoephappen uit een bak met water, vervolgens (met nog steeds de blinddoek om) moest je koekhappen en als laatste hadden ze 10 dingen neergelegd die je moest onthouden en dan zoveel mogelijk raden. Na die spelletjes deden we wie ben ik, iedere speler kreeg een blaadje op zijn hoofd geplakt met de naam van een persoon erop en dan moest je door middel van vragen er achter komen wie je was.

Na de spelletjes lummelde iedereen wat en toen was het binnen no time alweer avond eten tijd. Wessel had wel zin in Chinees of Thais dus we reden naar Chinatown. Daar liepen we naar een Thai die Kung Fu heette. Het eten was uitermate lekker en we hadden een zeer vriendelijke ober die echt uit Thailand kwam. Ik had gele curry die overheerlijk smaakte!

Na de Thai gingen we naar de Strip (met een taxi we hadden onze auto bij het hotel achtergelaten omdat het anders geen doen was. Of je moest lopens en dat was nog een eindje). Dat is dé straat van Las Vegas. Daar zijn de bekendste en grootste hotels met de beroemdste acts. Wij wouden graag de act van het Bellagio zien. Die is erg bekend vanwege de fonteinen die om het kwartier een andere ‘dans’ uitvoeren. Erg mooi om te zien. En hoog dat de stralen kwamen! Na de fonteinten liepen we de strip af, daar waren de mensen met de meest uitzinnige kostuum. Ik heb onder ander Jack Sparrow en de man met de baard van de Hangover gezien! Niet de echte natuurlijk ;P maar ze leken er wel verbazend veel op. We grapten er al over dat het straks de echte beroemdheden zouden zijn en dat iedereen er dan langs liep met commentaar: ‘Hij lijkt er echt niet op!’ ‘Volgens mij is hij in het echt veel langer’ en dat soort dingen.

We waren allemaal doodop en we moesten ons half terug slepen naar het hotel, dit keer namen we wel gewoon de benenwagen. Om 1 uur waren we pas terug! Toen gingen we wel allemaal direct naar bed, Wessel sliep gelukkig bij mijn ouders deze keer (niks persoonlijk).

 

back top