kop-vci.jpg

Riffle Falls (Dag 20, donderdag 26 juli)

Vandaag vertrokken we vanuit Jellystone (Rocky Mountains national parc). Voordat we helemaal opbraken wou ik nog even douchen zolang het nog kan. Bij de douche stond mijn moeder ook, die had gelukkig mijn shampoo, zij zelf had al lekker kunnen douchen. De douche was niet erg indrukwekkend, ik denk dat vanwege de waterproblemen (gisteravond was er opeens geen water meer) dat de eens grote straal nu een klein dun straaltje was, maar dat gaf niet, hij deed het tenminste!

Net toen ik mijn haar had uitgespoeld stopte de douche ermee, het enige wat er van het straaltje nog over was, was een druppelende kraan. In mijn handdoekje keek ik bij de andere douche of die het deed. Die deed het echter ook niet, maar terwijl ik hem aan het uitproberen was begon hij weer te stromen. Ik snel naar mijn eigen douche om deze kans aan te pakken, net toen ik snel conditioner in mijn haar had gesmeerd gaf de douche er opnieuw de brui aan, dit keer voor goed. Ik probeerde nog wat, maar niks hielp. Ik probeerde ook nog om mijn haar uit te spoelen in de wasbak en in de afwasbak maar geen van beide was een succes. Toen kleedde ik me maar aan en bond de handdoek om mijn hoofd. Bij de tent kon mijn haar gelukkig uit worden gespoeld met ons laatste water, maar ik had er toch flink de brui aan doordat het me zoveel tijd had gekost.

Vandaag zouden we weer een behoorlijk tijdje in de auto moeten zitten, 5 uur in totaal. Maar ik sliep grotendeels van de tijd. De overige tijd had ik geen problemen om uit het raam te kijken, want het landschap was hier (ook hier weer) prachtig. We stonden nog wel een tijdje in de file, wat wel vervelend was, maar ach daar doe je niks aan. Ons eindpunt was Grand Junction, maar we stopten al een uur eerder bij een visitorscentre voor informatie. Daar bleek erg dichtbij een mooi park te zijn met campings, we besloten Grand Junction te laten voor wat het was (we zouden daar toch alleen maar een nachtje motel nemen en het maakte voor onze reis niet uit als we hier stopten) en naar Riffle Falls te gaan. Toen we vroegen naar een plekje bleken alle kampeerplaatsen bezet te zijn (er waren maar 20 plekken in totaal en het werd weekend). Maar ze hadden gelukkig nog een elektriciteitplekje vrij, die eigenlijk voor een camper was, maar wij konden onze tent er ook kwijt. We zouden vanavond met z’n allen in een tent slapen, ook al was het niet perse nodig, Wessel vond het zo gezellig.

Het was weer werkelijk waar een prachtig plekje, precies naast de rivier en dicht bij de waterval/grotten. We waren ook van plan om daar later naar toe te gaan. Maar eerst verkenden Wessel, ik en Jasper de rivier. Na een hele tijd de River te hebben gelopen vonden we het wel best en wouden we terug naar de tent, dit zouden we nu via de weg doen. Via de weg waren we binnen no-time bij de tent, terwijl het via de rivier een hele lange weg was.

De weg die naar de watervallen liep (3 kleintjes, niks reusachtigs hoor ;P) langs allerlei mooie rotten, die wij natuurlijk allemaal moesten uit proberen. In een van de grotere grotten hoorden we een raar gepiep. Bleek er een klein muisachtig iets (soort van babyratje ofzo) te liggen, hij was waarschijnlijk uit zijn nest gevallen. Bij de watervallen gingen de jongens en ik nog in het water, de jongens helemaal kopje onder en Jasper nam zelfs een douche onder de kleinste waterval, volgens hem kwam zelfs die kleinste nog keihard neer, wat ik graag geloof.

Toen we terug bij de tent waren was het al zo goed als avondetentijd, maar aangezien we niks hadden besloten we terug te rijden naar het laatste dorpje wat we hadden gezien. Na boodschappen te hebben gedaan reden we rond om te kijken naar een eetgelegenheid. Er was eigenlijk niks bijzonders maar we eindigden bij een KFC (Kentucky Fried Chicken). Ik vond mijn eten wel voldoende en prima smaken (kip met aardappelpuree) en mama ook, maar de rest vond het eten te duur (wat het eigenlijk ook best wel was) en niet erg lekker. De KFC is dus niet voor herhaling vatbaar.

Bij de tent terug was het al bedtijd voor Wessel. Ik las mijn nieuwe boek die we in de winkel hadden gekocht (ik ben erg fanatiek aan het lezen) maar toen Wessel naar bed was ging ik samen met mijn vader en Jasper een film kijken. Grappig genoeg had het hetzelfde thema als de laatste 2 boeken die ik gelezen had, Griekse mythes en goden.

Na de film kropen we in de tent waar we met zijn 5en lagen. Opzicht prima te doen als je de bagage in de auto laat. Ik sliep ook prima, aangezien ik de afgelopen nachten steeds wakker was geworden.
 

back top