kop_lake_johnson.jpg

Yellowstone (Dag 10, maandag 16 juli)

 Na een nacht vol woelen en hitte had ik alsnog moeite met opstaan. Maar het idee aan even nog snel onder de douche te kunnen bracht me wel uit mijn bedje. Na een korte douche fatsoeneerde ik mezelf zodat ik weer toonbaar voor de buitenwereld was. Een ontbijtje bij de subway (die bij de Walmart inzat). Ik had een kidsmeal, 3,50, minuscuul broodje, maar door wat erbij zat, zat ik toch behoorlijk vol (drinken en een sidedish, koekjes, yoghurt, appeltjes of chips).

Dit keer gingen we redelijk snel door de Walmart heen. En ik zag nog cowboys in de Walmart! Volgens Jasper waren het gewoon toeristen met een hoedje op, maar ik vond het cowboys. Als ik mijn camera bij me had gehad dan was ik wel even met ze op de foto gegaan (een oudere man, met volgens mij zijn twee zoons). Maar helaas had ik mijn camera niet bij me, toch leuk om te zien.

Na de Walmart volgde de Dollar Tree. Dat is een winkel waar letterlijk àlles 1 dollar is. Ik heb nieuwe oortjes (die niet veel beter waren dan de vorige, maar ze waren roze ;D) en bodysplash.

Op weg naar Yellowstone viel ik (zoals gewoonlijk) in slaap. Toch werd ik af en toe nog even wakker door kreten dat het zo mooi was en mooi was het. De uitzichten die we onderweg nog hebben gezien! Maar hier lijkt alles wel mooi en wijds te zijn. Wat ook erg leuk is dat de dieren hier zo anders zijn, hierdoor lijkt alles wat je ziet wel bijzonder (wat het natuurlijk ook is).

Yellowstone aangekomen werden we meteen al begroet met een fikse regenbui, waar het eerst nog zo’n 90 graden (zo in de 30 C) was, was het hier slechts 53 graden (zo’n 11 C). Dat was dus wel even wat anders. Vlug reden we verder na de camping, die helemaal vol bleek te zijn. Dus wij maar eerst informeren bij het visitorcentrum of bij een andere camping nog een plekje vrij was (er zijn hier namelijk heel veel campings, als je ook nagaat hoe groot Yellowstone is). Bij een camping waren nog een paar plekjes vrij, wij dus als de malle daar naartoe, wat nog een aardig eindje rijden was. Helaas, dikke pech voor ons, ook die was helemaal vol. Ze vertelden ons ook dat alle campings in Yellowstone helemaal vol waren, maar een camping, die het meest zuidelijk lag. Dat was nog wel een mooie 70 km rijden, maar het was het waard, want ze hadden nog plekjes! Een nadeel echter, het moment dat ik de auto uitstapte zag mijn been al meteen zwart van de muggen. Ik zit nu dus ook van mijn handen tot voeten onder de bulten. Dat en het feit dat het echt behoorlijk koud was deed mij m’n slippers, korte broek en hemdje al snel verruilen voor nikeys, een lange broek en m’n leren jack.

Er was nog een heel gedoe met de tenten en waar we ze nou neer moesten zetten. Maar we hadden ze nog niet staan of de volgende regenbui barste los. Aangezien bij de tent blijven niet echt een optie was gingen we met de auto een stukje rijden. Mooi dieren spotten. Onze eerste pitstop was bij een soort centrum van winkeltjes. Allemaal erg toeristisch en belachelijk duur. Een bolletje ijs kostte bijvoorbeeld al 2,90. Het feit dat het hier zo toeristisch is geeft de winkels de kans om 3x de prijs van het normale te vragen. Alsnog melk en overheerlijke worteltjes aangeschaft.
Na het ‘shoppen’ was het weer verbazingwekkend opgeknapt. Tijd voor een wandelingetje dus! Wat je allemaal wel niet mist wanneer je gewoon rijdt. Slechts een paar honderd meter van de grote weg lag een reuze diep ravijn. Daar liepen we dus ook onze wandeling. Prachtig uitzicht! Ik natuurlijk ook foto’s maken. Het was zo mooi dat het leek alsof ik een schilderij had gefotografeerd, nep gewoon!

Na de wandeling gingen we dieren spotten, we hebben bizons, herten en vogels gezien. En tot ons gelukt zagen we nog een glimp van een elk.
Het was inmiddels al behoorlijk laat geworden en ik had het koud, was moe en had honger. Aan de eerste en laatste kon gelukkig wat gedaan worden. Aangezien mijn ouders het te laat vonden om nog eten te koken aten we wat bij een cafeetje. Goede keuze! Lekker broodje dat ik toch eens had! Een soort Grieks broodje met vlees, sla en een yoghurtsausje. Na het eten was ik ook fijn verzadigd en weer helemaal warmpjes.

Als ik eerlijk moet zijn, was mijn humeur vandaag niet fantastisch, maar ik voelde me nu al weer heel wat beter. Toen we weer in de auto zaten riep Jasper opeens dat hij een Elk zag. Wij dus terug rijden, het was echter geen elk. Maar wel een hert, en dat van een paar meter afstand. Foto’s maken. Maar wat je hier al heel snel hebt, zodra er 1 auto stil staat volgen er meteen veel meer. Dat hadden wij nu ook. Uit de auto achter ons kwam een vrouw gewaggeld die zo dichtbij kwam dat het hert bijna weg liep. Na het dier net niet weg te hebben gejaagd haalde ze haar Ipad tevoorschijn en begon foto’s te maken. En geloof mij, mensen die een Ipad bezitten, maak nooit, maar dan ook nooit foto’s met dat ding! Ik heb nog nooit van mijn leven zoiets belachelijks gezien, het kwam natuurlijk ook deels door de persoon die de foto’s maakte, maar toch.

Het begon steeds drukker rond het hert te worden dus wij peerden hem maar weer. Op weg terug naar de tent hadden wij bijzonder veel geluk. Een elk met 3 jonkies stak de weg over. Dat deden ze ook in volkomen kalmte en rust. Een jonkie werd echter door de auto’s gescheiden van zijn moeder en durfde niet meer over te steken, toen de auto’s begonnen te rijden sprintte het diertje ook in paniek terug het bos in. Wel zielig. Helaas heb ik geen foto’s kunnen maken omdat het echt te donker was, maar het zit nog wel in mijn geheugen ;).
Toen we verder reden deden Jasper, Wessel en ik een leuk spelletje galgje in de auto. (we hebben zulke whiteboard markers bij ons en dat schrijft perfect op de ramen). Ik won natuurlijk dik :P. Volgens Jasper heb ik niet gewonnen, maar was het gelijkspel.
Bij de camping aangekomen ging ik bijna direct naar bed. Wel een voordeel van het feit dat het hier zoveel kouder is, je mag wel vuur maken. Dat lukte echter niet zo goed die avond. Byebye mon babbies.

yellowstone-grand-teton-001.jpg
yellowstone-grand-teton-002.jpg
yellowstone-grand-teton-003.jpg
yellowstone-grand-teton-004.jpg
yellowstone-grand-teton-005.jpg
yellowstone-grand-teton-006.jpg
yellowstone-grand-teton-007.jpg
yellowstone-grand-teton-008.jpg
yellowstone-grand-teton-009.jpg
yellowstone-grand-teton-010.jpg
yellowstone-grand-teton-011.jpg
yellowstone-grand-teton-012.jpg
yellowstone-grand-teton-013.jpg
yellowstone-grand-teton-014.jpg
yellowstone-grand-teton-015.jpg
yellowstone-grand-teton-016.jpg

back top