kop_lake_louise.jpg

Yellowstone (Dag 11, dinsdag 17 juli)

 Ik was al vrij vroeg wakker, maar toch bleef ik nog behoorlijk lang in de tent liggen. Puur omdat het buiten zo koud was en in mijn slaapzak zo warm. Maar om half 10 moest ik er toch echt aan geloven. Het duurde alsnog even voordat ik eruit kwam aangezien ik al mijn kleren aan moest trekken (rasechte koukleum hiero!). Na een ontbijtje van cornflakes en een yoghurtje begon ik mijn uiterlijk te fatsoeneren. Waar ik gisteren mezelf alleen toonbaar had hoeven maken was hier echt veel meer voor nodig. Maar ach een keertje poederen is ook leuk, ik doe het ook echt alleen voor mezelf. Ook had Jasper geluk, ze hadden zijn splinter eindelijk eruit gekregen!

We kregen ook vandaag het nieuws dat mijn oma een pacemaker krijgt. Ze had al een tijdje hartkwalen, gisteren was ze ook weer opgenomen in het ziekenhuis, maar nu kregen we dus het nieuws dat ze vrijdag een pacemaker krijgt. Wat volgens mij wel een goed iets is. Beterschap oma!!

De weg die door het park leidt is een soort 8. Vandaag zouden we de grootste cirkel rijden, beetje dieren spotten en wat wandelen.

Onze eerste stop was bij de mudvalcano’s. Yellowstone ligt bovenop een (actieve) vulkaan dus overal zijn geisers en heetwaterbronnen. Hier ook wat foto’s gemaakt en genoten van de overheerlijke zwavellucht die overal rond de geisers hangt.

Na vooral veel te hebben gereden (dat gaf niet, ik vond het wel lekker en je kunt alsnog behoorlijk veel zien), stopten we in Mammoth. Dat was een soort stadje. Eerst keken we rond in het Visitorscentre, dat was ook een soort klein museum. We keken ook een erg interessante film over Yellowstone. Wel een oude film, maar ik vond hem daadwerkelijk leuk. Daarna liepen we wat verder het stadje in zodat mijn vader even kon internetten en wij een ijsje konden eten. Niet normaal hoe druk het in die winkeltjes was. De jongens bleven bij mijn dadso en ik en mijn moeder zochten een picknickbankje op waar we genoten van het lekkere zonnetje.

Na een hele poos in Mammoth te zijn geweest gingen we verder met ons tripje. Het was bijna meteen raakt, eerst zagen we een enorme opstopping van allerlei auto’s langs de kant en niet veel later de oorzaak van de opstopping. Een beer! Wel een behoorlijk eindje weg, maar toch, onze eerste beer!!!! Ik heb nog een paar foto’s gemaakt, de beer is daar ook erg klein op maar ik vind het toch reuze leuk dat we die beer hebben gespot!

Terwijl we weer een eindje aan het rijden waren en van allerlei dieren zagen kwamen we weer in een soort mini file terecht. De voorste auto reed heel erg langzaam. We zagen dit keer niet zo snel een dier, maar toen zag ik opeens een coyote uit de bosjes rennen met een prooi in zijn bek! Mega vetjes, want coyotes en beren zie je ook niet snel en nu hadden we ze allebei gezien! Terwijl wij ook langzamer reden en bijna stopten om een foto te maken begon de auto achter ons te toeteren enzo. Vet stom! Een coyote is toch hartstikke bijzonder en om daar even een foto van te maken moet toch kunnen! Gekke mensen maar.

Inmiddels was het alweer bijna 8h en hadden we nog niet gegeten, we hadden wel al onze spullen bij ons, ook ons kooktoestelletje dus stopten we bij een picknickbankje in het bos en gingen daar koken. Overheerlijke turkeyburgers <3 mjam! En het was extra speciaal omdat we buiten (oke, we eten zo goed als iedere dag buiten), maar midden in het park zo onderweg te koken.

Na het eten gingen we verder met het spotten van dieren. Vooral veel bizons gezien, die beesten blijf ik fantastisch vinden. Bij de tent aangekomen was ik echt doodop. Er werd nog gauw een vuurtje aangemaakt en een praatje gemaakt met onze buurman. Hij kwam uit Texas, Dallas. Waar die bekende serie zich ook afspeelt. Ik was echter zo moe dat ik eigenlijk meteen in mijn slaapzak kroop om fijn te gaan slapen. Mijn laatste keer slapen als 16 jarige!! Want morgen ben ik jarig!!!! Ik ben toch ieder jaar weer op meest bijzondere plekken jarig. Maar dan ben ik officeel geen 16 jarige meer, als laatste van de kluit word ik dus ook 17 ;P. Toch was mijn 16 jarige jaartje een keitof jaar!

yellowstone-grand-teton-017.jpg
yellowstone-grand-teton-018.jpg
yellowstone-grand-teton-019.jpg
yellowstone-grand-teton-020.jpg
yellowstone-grand-teton-021.jpg
yellowstone-grand-teton-022.jpg
yellowstone-grand-teton-023.jpg
yellowstone-grand-teton-024.jpg
yellowstone-grand-teton-025.jpg
yellowstone-grand-teton-026.jpg
yellowstone-grand-teton-027.jpg
yellowstone-grand-teton-028.jpg
yellowstone-grand-teton-029.jpg
yellowstone-grand-teton-030.jpg
yellowstone-grand-teton-031.jpg
yellowstone-grand-teton-032.jpg
yellowstone-grand-teton-033.jpg
yellowstone-grand-teton-034.jpg
yellowstone-grand-teton-035.jpg
yellowstone-grand-teton-036.jpg
yellowstone-grand-teton-037.jpg
yellowstone-grand-teton-038.jpg
yellowstone-grand-teton-039.jpg
yellowstone-grand-teton-040.jpg
yellowstone-grand-teton-041.jpg
yellowstone-grand-teton-042.jpg
yellowstone-grand-teton-043.jpg

back top