kop_capital_reef3.jpg


New York - 25, 26 en 27 mei 2008

De klok zes uur teruggezet en vroeg in de middag staan we midden in New York. We halen een berg cookies, brownies en blikjes drinken en duiken op het bed; t.v. aan en lekker even bijkomen.

’s Avonds besluiten we met het uitgeprinte mailtje van Frans Migchelbrink (tips voor New York) in de hand eerst maar een naar Times Square te wandelen. Wat een sensatie, ogen en oren te kort om het verkeer, de hoge gebouwen, de mensen en al die lichtreclames in je op te nemen. We kijken naar enkele straatartiesten, wandelen langs het Empire State Building en duiken na een paar uur moe maar voldaan zoals dat heet ons bed in.

26 mei - ’s Morgens rustig wakker worden en 'n ontbijtje genomen bij een soort cafetaria. Gebakken eieren, pannenkoeken, soort van wentelteefjes en nog 10.000 andere dingen. Maar echt tijd om te kijken wat er allemaal is word je niet gegund, want na twee seconden word je toegebulderd door de man achter de balie die graag aan de slag wil gaan. NEXT, WHO’S NEXT, schreeuwt hij van ongeveer een meter afstand. Het maakt dat de klanten enigszins overhaast het eerste het beste bestellen wat ze kunnen ontcijferen, maar het schiet wel lekker op.

Nadat onze magen gevuld zijn gaan we op pad. We wandelen richting Staten Island; de zuidelijke punt van Manhattan. Onderweg halen we koffie en ijsjes en dit eten we in Madison Square Garden, ofwel een mooi park met een boel eekhoorntjes. Bij Ground Zero gekeken. Ziet eruit als een groot bouwterrein, wat het in feite ook is. Er is weinig wat herinnert aan 11/9, maar toch wel bijzonder om te zien, want je weet nog goed hoe het er toen op tv uit zag.

 

Na een korte lunch in een park, dat in vroeger tijden een van de meest beruchte wijken van Chinatown was, wandelen we door naar Battery park. In Batterypark staan er drommen mensen te wachten op de boot naar het Vrijheidsbeeld. Maar op advies van Frans nemen wij de ferry naar Staten Island waar het uitzicht op de skyline en het Vrijheidsbeeld minstens zo mooi is, de wachtrij minimaal en de boot gratis is. Alleen moeten we linea recta de eerste boot terug nemen, omdat Charlotte haar tas met daarin haar fototoestel heeft laten liggen toen we naar een aantal straatartiesten aan het kijken waren. Tot haar (en onze) blijdschap lig de tas nog keurig op haar te wachten. Ergens bij een pizzeria heerlijke pizza gegeten en toen nog naar South Port gewandeld en daar weer naar straatartiesten gekeken. Blijft leuk! Daarna een taxi naar het hotel genomen en onze bedjes in gedoken.

 

27 mei - Vandaag in noordelijke richting gewandeld. Het weer is trouwens heerlijk, zo rond de 28 graden. Paar uur door de stad en vervolgens door Central Park gelopen. Museum dat ik had uitgezocht laat tot mijn spijt en vreugde van de rest geen kleine kinderen toe. Mijn voorstel voor het Museum voor de Moderne Kunst wordt ook niet enthousiast ontvangen, dan maar een ijsje en even lekker op een bankje uitblazen.

 

Later op de dag voelt Axel zich niet helemaal lekker en ik ga met de kids bij weer bij een pizzeria eten, zoals gewoonlijk met een mega frisdrank erbij. Daarna nog even souveniertjes kopen. Rond half tien gaan Charlotte en ik nog naar de Empire State Building. De wachtrij die normaal uren is, is nu iets van tien minuten (ja, Frans wederom bedankt voor deze goeie tip) en Charlotte en ik staan ons dan ook al even later te vergapen aan het weergaloze uitzicht over New York.
 

back top