kop-vci2.jpg


Hawaii - Ohau 13 t/m 20 augustus

Vandaag is de grote dag, we vertrekken naar Hawaii. Het blijft altijd leuk om weer te vertrekken naar een nieuwe bestemming, zeker als je al drie dagen ergens verblijft.

San Francisco - 10 t/m 12 augustus

Ik was al vroeg wakker, dit is de laatste kampeerochtend. Jammer!!! Ik haal toch nog een gasflesje, kunnen we in ieder geval nog pannenkoeken bakken en koffie maken.

Willits - 8/9 augustus

’s Morgens is alles nat. Gisteravond miezerde het heel lichtjes en dat is de hele nacht doorgegaan. Maar als we opstaan regent het niet meer, dus tafel afdrogen en ontbijt maken. Dan even douchen en ons boeltje weer inpakken. Het uitzicht blijft mooi met de hoge bomen waarvan de toppen helemaal in de mist zijn verdwenen.

 

Orick - Redwood NP 6/7 augustus 2008

's Morgens vertrokken naar Orick. We maken een wandeling naar een mooi uitzichtspunt dat uitkijkt over de Klamathrivier, die langs de oceaan stroomt. Jasper ziet onderweg nog een slang.

 

Crescent City - Redwood NP 4/5 augustus

Om half acht gaat de wekker en we komen langzaam op gang. Ontbijten , spullen inpakken en wegwezen. Kwart over negen zitten we in de auto en we hebben zo'n 600 kilometer te gaan. Met behulp van de echt ideale TomTom rijden we zo Sacramento uit.
 

3 augustus - Sacramento

Vroeg opgestaan, de boel afgebroken en alles ingepakt. Boterham uit de hand, en toch nog snel een beker koffie bij de campingwinkel gehaald. We volgen een ontzettend mooie route noordelijk door Sequioa en een stukje van Kings Canyon National Park.

 

Sequoia NP 30 jul t/m 2 aug

Het motel heeft een lekker zwembadje en na ons vrij simpele ontbijtje op de kamer (geen ontbijtbuffet hier) duiken de kids het zwembad in. Tegen vier uur 's middags zijn we in Sequoia National Park bij onze camping gearriveerd.

29 juli - Barslow

We zijn redelijk vroeg wakker en hebben niet heel geweldig geslapen met dank aan de luidruchtige onderburen. Even ontbijten, zoals gewoonlijk cornflakes, toast en sapjes, thee en koffie in de receptie van het hotel.
 

28 juli - Flagstaff

We staan vroeg op, omdat we een flinke rit voor de boeg hebben. We willen naar Lake Havasu, maar dat is te ver voor een dag. Ons doel voor vandaag is Flagstaff. We gaan Highway 160 in westelijke richting.

Mesa Verde - 25 t/m 27 juli

Vanuit Bluff vertrekken we snel naar Mesa Verde. Even zoeken zonder TomTom, die hier blijkbaar de weg niet goed kent. In Mesa Verde gaan we eerst naar de camping.

 

24 juli - Bluff

's Ochtends maak ik nog een keer de wandeling naar de winkel en de uitkijktoren. Over een pad dat langs de canyon loopt. De lucht is helemaal blauw, het is nu nog redelijk fris, maar het zal snel warm worden.

 

Grand Canyon - 21 t/m 23 juli

's Morgens zijn we al op tijd vertrokken richting de South Rim van de Grand Canyon. Hoe vroeger je arriveert, hoe meer kans op een plekje op de camping. Het is toch het leukste om in het park te kamperen.


 

Williams - 20 juli

's Morgens is het weer beredruk in het hotel. Na het ontbijtbuffet (ja, nog steeds van de winst) willen we met de koffers naar beneden. Alleen is er een enorme opstopping bij de liften en komt er geen enkele lift boven.

 

Las Vegas, 17 t/m 19 juli 2008

Om Charlotte's verjaardag (18 juli) in stijl te vieren hebben we besloten eerst naar Las Vegas te gaan in plaats van naar de grand Canyon. We hebben een heel kindvriendelijk hotel geboekt; Circus Circus. En de naam van ons hotel zegt het al, wat een circus.

 

Cedar City – 14 t/m 16 juli

Vanuit Capitol Reef rijden via Bryce National Park naar Cedar City. Cedar City ligt mooi tussen Bryce en Zion en omdat we nog een beetje beducht zijn voor de hitte hebben we weer een blokhut op een Koa-camping geboekt.


 

Capital Reef NP, 11 t/m 13 juli

We hebben alles ingepakt en rijden nog een keer door Archers park. We willen de beroemde boog zien, die altijd op de folders staat. Af en toe stappen we uit de auto om een stukje te lopen of een foto te maken, en het is heel mooi, maar het is eigenlijk in de auto nog het beste uit te houden. Met de airco aan welteverstaan.
 
 

Moab (Arches Park) 8 t/m 10 juli

Na een simpel ontbijtje dat we bij een tankstation bij elkaar gescharreld hebben verlaten we Salt lake City. Het is al erg warm, zo'n 36°C en dat op de vroege morgen. 

Salt Lake City 6 en 7 juli

We hebben een snelle reis naar Salt Lake City. Het landschap verandert enorm onderweg. He wordt veel droger en bruiner en warmer. Het zijn echt niet meer de groene eindeloze bossen zoals we in Canada zagen.

Yellowstone - 3 t/m 5 juli

Lekker uitgeslapen tot circa half negen en daarna met zijn allen gaan ontbijten. Hartstikke leuk: cornflakesautomaten, wafelbakmachine, omelet in de magnotron, toast of muffins.

 

2 juli - Bozeman

Ons doel is zover mogelijk richting Yellowstone park te rijden. Nadat we een uurtje hebben gereden, gaan we bij een A&W ontbijten. Hamburgers en Sprite natuurlijk.

 

Calgary – 1 juli

We hebben een soepele verhuizing, met kort ritje van zo'n 130 kilometer naar Calgary. Canadezen vieren vandaag Canadadag en over drie dagen beginnen de Stampede-feesten in Calgary.

Banff - 27 t/m 30 juni

We hebben gisteren op de camping in Lake Louise nog een marter gezien, die bij onze tent aan het rondscharrelen was. Super gaaf om te zien.

 

Lake Louise 23, 24, 25 en 26 juni

Vanuit Jasper gaan we naar Lake Louise. Onderweg bekijken we de Columbia Icefields, een hele mooie gletsjer. Bij deze gletsjer is goed te zien dat hij gedurende de laatste 100 jaar een stuk korter is geworden. We picknicken ergens langs de weg; met een prachtig uitzicht, bos, rotsen en watervalletjes. 

Jasper II, 20, 21 en 22 juni

Omdat het ons nog goed bevalt in Jasper en we uit ons appartement moeten, verkassen we naar de buren waar we ook voor drie dagen een appartement hebben gehuurd. Inpakken en wegwezen blijft heel leuk.

Jasper I, 17, 18 en 19 juni

Zo eindelijk hebben we weer een fatsoenlijke internetverbinding. We zijn vandaag in Jasper aangekomen. Hartstikke leuk stadje, supertoeristisch en van alles te doen.

Mount Robson 15- 16 juni

Gelukkig de regen is gestopt, de muggen zijn met vakantie en wij hebben een mooi plekje met uitzicht op Mount Robson. We bekijken de Rearfalls en we verbazen ons over de kracht die het water heeft. Wat een schitterend natuurgeweld.

 

Purden Lake / Prince George 13- 14 juni

Regen. Nederlands elftal speelt haar tweede wedstrijd en we zijn op zoek naar een supermarkt, Mc Donalds of iets dergelijks met een snelle wirelessverbinding. De tijd begint te dringen en we rijden het ene winkelcentrum na het andere af.

Beaumont - Vanderhoof 12 juni

Tussendoorcamping. Veel regen en muggen. We scharrelen wat hout bij elkaar en maken een warm vuurtje.
 

Smithers / Telkwa (Tyhee Lake) 9, 10 en 11 juni

’s Morgens (nog in Medicin Junction) staan we vroeg op en breken snel de tent af. We willen eerst een eindje op weg zijn en stoppen dan voor een ontbijt in een wegrestaurant annex tankstation. Als je richting Alaska gaat dan moet je hier tanken, want de eerste tijd kom je niets meer tegen.

 

Mediazin Junction (Stewart) - 8 juni

Na de paar dagen rust in Terrace gaan we nog wat noordelijker. We stoppen bij Mediazin Junction en overnachten in een provincial parc.

We worden helemaal gek van de steekvliegen die ons continu aanvallen en omdat het nog heel lang licht is (tegen half twaalf ’s avonds is het nog niet helemaal donker) besluiten we, nadat we de tent hebben opgezet, nog naar Stewart en Hyder te gaan.

Terrace - 4 t/m 7 juni

Zoals gewoonlijk staan we lekker rustig op (hotel in Prince Rupert). Beetje tv kijken, e-mailen, spelletjes doen en douchen. Dan ff wat eten in de miniontbijtzaal.

Op de boot naar Prince Rupert (Insite Passage) – 3 juni

Om kwart voor vijf gaat de mobiel (onze wekker). Langzaam wordt iedereen wakker. Aankleden, tassen in de auto en op naar de haven. Het wordt een hele relaxte boottocht.

Port Hardy – 2 juni (Vancouver Island)

We hebben vandaag zo’n 275 kilometer gereden. We hebben vandaag twee keer een beer aan de kant van de weg gezien; ook wel apart. Snel gestopt om een boel foto’s te maken.

Campbell River - 1 juni (Vancouver Island)

's Morgens alles snel ingepakt en weer op weg. Veel gereden en helaas af en toe regen. We drinken onderweg ergens koffie en de kids thee met een boel koekjes in een blokhut, die hoort bij een soort backpackers-klimcentrum. 

Cathedral Grove - 31 mei (Vancouver Island)

Met behulp van TomTom op weg. Tot onze verrassing leidt hij ons naar een hele kleine ferry. Leuke route dus. We moeten even wachten, maar dat doet er niet toe. De kids struinen al snel langs de oever van een riviertje en wij nemen nog een lekkere bak koffie.

Victoria - 29 en 30 mei (Vancouver Island)

De volgende dag bij de Seven-Eleven, een soort van miniwinkeltje met vooral veel snacks en frisdrank, hebben we een ontbijtje bij elkaar verzameld en dan gaan we echt op pad. Hoewel..., na tien minuten blijkt Charlotte haar fototoestel (weer!) te missen.

Seattle - 28 mei 2008

Weer erg vroeg opgestaan, vier uur ’s morgens. Snel spullen bij elkaar pakken en naar de taxi die ons naar het vliegveld brengt. Dan een lange, vervelende vlucht naar Los Angeles.

 

New York - 25, 26 en 27 mei 2008

De klok zes uur teruggezet en vroeg in de middag staan we midden in New York. We halen een berg cookies, brownies en blikjes drinken en duiken op het bed; t.v. aan en lekker even bijkomen.

Op weg - 25 mei 2008

Na een nogal kort nachtje gaat de wekker om 2 uur ‘s nachts af. We rollen ons bed uit en pakken onze spullen bij elkaar.

back top