kop_capital_reef2.jpg

Dead Valley, dag 27, donderdag 2 augustus

Viva Las Vegas! Vandaag vetrokken we weer uit Las Vegas na 3 leuke daagjes. We wouden naar Yosemite national park gaan, dat was te veel om in een dag te rijden dus we zouden onderweg ergens overnachten. Het was een redelijk lange tocht, we reden dwars door Death Valley heen.

Daar was het echt belachelijk warm, 47 graden! Wel hartstikke mooi om te zien. We stopten onderweg nog even om naar een uitkijkpunt te lopen met gevolg dat binnen no time het zweet van mijn rug gutste, maar wel een ontzettend mooi uitzicht!

Tijdens het rijden werd ons verteld (het stond op een groot bord langs de weg) om de airco af te zetten omdat door de hitte de motor anders over verhit zou kunnen raken. Ik kon het me wel voorstellen, we hadden het er nog over waarom het hier zo heet was. Waarschijnlijk doordat we ver onder de zeespiegel zaten.

Toen we uit Death Valley reden stopten we eerst even bij een visitor center om wat informatie te halen, maar helaas de informatie boekjes waren op. We besloten door te rijden tot een stadje (Bishop)  waar we dan voor de avond een motel zouden nemen.
We eindigden bij een motel dat weer erg op het motel van My Name Is Earl leek. Maar de kamer was van binnen erg mooi. We hadden twee kleine kamers en een badkamer (allemaal erg bescheiden hoor) maar toch het was schoon en redelijk goed ingericht. Het motel had ook een zwembad en we zwommen wat en keken wat tv. Zo rond een uur of 8 kregen we wel weer ontzettende honger en reden we de ‘stad’ in voor wat eten. We eindigden bij de Taco Bell, want vorige keer was die erg lekker geweest.

Taco Bell stelde niet teleur, het eten was lekker en belachelijk goedkoop. Je had voor 2,09 een geheel menu, welles waar niet erg groot, maar toch daar kun je niet voor koken.
Na het eten keerden we terug naar het motel en keken we met z’n allen de film John Carter. We keken hem niet af want het werd te laat, maar het was wel gezellig. Daarna las ik in bed nog wat in mijn nieuwe boek. Ik sliep in de ‘woonkamer’, we hadden een slaapkamer met 2 tweepersoonsbedden en een woonkamer met een uitklapbank. Wel fijne bank maar de airco was in de slaapkamer en daardoor bleef het poepie heet in mijn kamer. Toch was het een erg fijn bed, tweepersoons, al moest je niet op een kant gaan liggen want die was niet ondersteund.
 

back top